Mange af os nyder helligdagene til påskefrokoster med venner eller familie. Det involverer god mad og for mange også alkohol. Men hvad kan du gøre for at mindske det ubehag, der kan opstå, når vi fylder os med lækker mad og gode drikke? Nedenfor giver vi dig gode råd til tømmermænd, halsbrand og forstoppelse.
Tømmermænd
Hvis du giver den ekstra gas med alkoholen til påskefrokosten, så kan det være svært at undgå at blive ramt af tømmermænd dagen derpå. Der er dog nogle ting, du kan gøre for at mindske ubehaget. Til frokosten er det en god idé at holde sig til lyse drikke, da de giver færre tømmermænd end de mørke. Snaps, pilsner og hvidvin er derfor bedre at drikke end mørke øl og rødvin. Forsøg viser også, at de giftige stoffer fra cigaretrøg kan gøre dine tømmermænd værre. Et sidste råd til påskefrokosten er at drikke masser af vand, både imens du drikker alkohol, og inden du går i seng.
Læs mere: Tømmermænd
Halsbrand
Når vi fylder maverne med mad, kan det give risiko for halsbrand og sure opstød. Det bedste tip mod halsbrand og sure opstød er at undgå at overspise. Men det kan være svært at undgå, når der er meget lækker mad, der indbyder til at blive spist. Er skaden derfor sket, er der nogle råd, du kan følge: Bliv siddende oprejst, halsbranden bliver kun værre, hvis du lægger dig ned. Vand eller mælk kan dæmpe generne, og skal du sove efter, at du har fyldt dig med påskemad, så kan du sove med hovedet hævet. Endeligt kan du købe syreneutraliserende medicin, som kan dæmpe ubehaget. Det skal du dog ikke tage gennem længere tid, uden at tale med din læge.
Læs mere: Halsbrand
Forstoppelse
Fed mad kan give problemer med fordøjelsen, det kan give oppustet mave og forstoppelse. Er du oppustet eller forstoppet, kan du prøve at gå en tur, efter du har spist. Motion stimulerer nemlig tarmenes bevægelser, og det kan sætte gang i din fordøjelse. Det er også en god ide at drikke noget vand for at få en pause fra drikke med alkohol og sukker, der påvirker fordøjelsen negativt.
Læs mere: Forstoppelse